Galerije


BLOK liga 2010_2011
3. kolo BLOK lige - 19. prosinca 2010. održano je u Lepoglavi. Okupilo se 30-tak penjača i penjačica iz cijele Hrvatske, koji su u ugodnoj, gostoljubivoj atmosferi Penjačkog centra u Lepoglavi odmjerili svoje snage na 15 boulder smjerova postavljenih od iskusnih majstora Igora Čorka, Vedrana, Iveka i Marija.
Otvorenje: 15.08.2010

Novinski članak;Svi koji se bave penjanjem ili se žele okušati u ovom adrenalinskom sportu ovih će dana doći na svoje.
U lepoglavskom Turističko-kulturno informativnom centru postavljena je nova stijena za penjanje namijenjena svim zaljubljenicima u ovaj sport. Nova stijena za penjanje napravljena je na inicijativu Planinarsko-alpinističkog kluba Lepoglava, a sama izgradnja trajala je oko dva mjeseca.
Članovi kluba, iskusni mladi alpinisti, tako su dobili mjesto za treniranje, ali su i uštedjeli na učestalim putovanjima u Varaždin koji je do sada jedini u županiji imao ovakvu stijenu. Veliku podršku klubu i izgradnji nove stijene alpinisti su dobili od strane grada Lepoglave koji je ujedno i glavni pokrovitelj izgradnje stijene.
Za ovu priliku, iz gradskog je proračuna izdvojeno čak 35 tisuća kuna, a nešto su uložili i sponzori. Gradske vlasti ovaj projekt smatraju primjerom uspješne komunikacije s mladima, a stijenom planiraju proširiti turističku ponudu Lepoglave. Iako ideja o osnivanju kluba postoji godinama, alpinisti su je realizirali tek u listopadu prošle godine, i za sada klub ima 5 registriranih članova.

Iako je stijena namijenjena prvenstveno članovima kluba, njome će se moći koristiti svi zainteresirani rekreativci, od 6 godina starosti pa na više.
Svi zaljubljenici u avanturističke i adrenalinske sportove dobrodošli su i pozvani da se pridruže klubu. Potporu klubu pružili su brojni posjetitelji i penjači iz susjednih gradova, koji su ovom prilikom mogli i isprobati novu lepoglavsku stijenu
Uređenje 3. travnja 2010. godine

U subotu 3. travnja Planinarsko-alpinistički klub Lepoglava, sadašnji SPK Direkt organizira akciju čišćenja sportskog penjališta na području Ravne Gore.
Nakon mjeseci neposjećivanja ovog penjališta zbog hladnog vremena, došlo je do izrastanja različitog šiblja na području penjališta kao i nakupljanja veće količine slomljenih grana zbog utjecaja snježnih oborina.
Članovi udruge cjelodnevnom su akcijom očistili pristupne puteve kao i stijenu na mjestima penjačkih smjerova te iskoristili ugodan sunčan dan za trening ispenjajuči nekoliko zanimljivih smjerova. Pregledom terena uočeno je da su navezene veće količine smeća uz neposrednu blizinu penjališta te ovim putem apeliramo na obližnje stanovništvo pridonesemo očuvanju najpoznatijeg penjališta našeg područja.
Članovi udruge također su se obvezali svake godine organizirati ovakve akcije kako bi sve buduće sezone mogle započeti sa uređenim smjerovima te njihovim pristupima.
Aktivnosti "PAK lepoglava" za dane grada Lepoglave 04.06.2010. - 06.06.2010.
 < 1 2 3 >