Galerija: Otvorenje Penjačkog centra Lepoglava


Otvorenje: 15.08.2010

Novinski članak;Svi koji se bave penjanjem ili se žele okušati u ovom adrenalinskom sportu ovih će dana doći na svoje.
U lepoglavskom Turističko-kulturno informativnom centru postavljena je nova stijena za penjanje namijenjena svim zaljubljenicima u ovaj sport. Nova stijena za penjanje napravljena je na inicijativu Planinarsko-alpinističkog kluba Lepoglava, a sama izgradnja trajala je oko dva mjeseca.
Članovi kluba, iskusni mladi alpinisti, tako su dobili mjesto za treniranje, ali su i uštedjeli na učestalim putovanjima u Varaždin koji je do sada jedini u županiji imao ovakvu stijenu. Veliku podršku klubu i izgradnji nove stijene alpinisti su dobili od strane grada Lepoglave koji je ujedno i glavni pokrovitelj izgradnje stijene.
Za ovu priliku, iz gradskog je proračuna izdvojeno čak 35 tisuća kuna, a nešto su uložili i sponzori. Gradske vlasti ovaj projekt smatraju primjerom uspješne komunikacije s mladima, a stijenom planiraju proširiti turističku ponudu Lepoglave. Iako ideja o osnivanju kluba postoji godinama, alpinisti su je realizirali tek u listopadu prošle godine, i za sada klub ima 5 registriranih članova.

Iako je stijena namijenjena prvenstveno članovima kluba, njome će se moći koristiti svi zainteresirani rekreativci, od 6 godina starosti pa na više.
Svi zaljubljenici u avanturističke i adrenalinske sportove dobrodošli su i pozvani da se pridruže klubu. Potporu klubu pružili su brojni posjetitelji i penjači iz susjednih gradova, koji su ovom prilikom mogli i isprobati novu lepoglavsku stijenu

Penjanje na otvorenju

Opis slike

I najmlađi penju

Opis slike

Gosti i penjači sa otvorenja

Opis slike

Čestitke od gradonačelnika

Opis slike

Komentari


Nema komentara.

Dodaj komentar


Vaše ime:
Vaš komentar: