Prvenstvo Hrvatske u sportskom penjanju - disciplina BOLDER – SPLIT 2012


autor isteficar, u kategoriji "Prvenstvo Hrvatske 2012.", na dan 16/12/2012
Naslov slike
Na ovo prilično dugo putovanje otišla je i naša ekipa u sljedećem sastavu:
Natjecatelji - Valentin Mravlinčić (kategorija U10), Marko Veseljak (U14), Tanja Mravlinčić (U16), voditelji i treneri Filip Loparić i Ivan Štefičar, a kao podrška tu su bili i roditelji Ivan Mravlinčić i Damir Veseljak (koji je zaslužan za većinu fotografija).
Prijavljeno je bilo ukupno 73 mladih penjača i penjačica. Iako se nisu svi odazvali, konkurencija je bila dobra, a natjecanje je trajalo skoro cijeli dan (za naše natjecatelje od 9 do iza 18 sati). Nakon skoro cijelog dana provedenog u penjačkoj dvorani (osim 2 sata pauze koju smo iskoristili za šetnju splitskom rivom), rezultatima koje su postigli naši natjecatelji možemo se samo ponositi.Vratili smo se sa ukupno 6 medalja, a podijeljene su ovako:

Naslov slike
Valentin Mravlinčić – kategorija U10:
  • 1. mjesto BOULDER Split 2012
  • 1. mjesto ukupno - PH 2012 – disciplina BOULDER
  • 1. mjesto ukupno - PH 2012 – disciplina LEAD (težinsko)


Naslov slike
Marko Veseljak – kategorija U14
  • 3. mjesto BOULDER Split 2012
  • 3. mjesto ukupno - PH 2012 – disciplina BOULDER

Naslov slike
Tanja Mravlinčić – kategorija U16
  • 4. mjesto BOULDER Split 2012
  • 2. mjesto ukupno - PH 2012 – disciplina LEAD (težinsko)

Evo, osim ovog pregleda što više reći. Valentin je na visokom nivou u svojoj kategoriji od početka, ali u ovoj sezoni bio je osjetno bolji od konkurencije u Hrvatskoj. To pokazuju i rezultati na prethodnim kolima PH, a i na međunarodnom nivou kao što je 2. mjesto iRCC u disciplini LEAD u Zagrebu, a zauzeo je ukupno 6. mjesto iRCC-a(iako je bio samo na 4 kola od 6). S obzirom na ovogodišnje rezultate, s pravom smatramo da mu prelazak u višu kategoriju iduće godine neće biti problem.

Marko Veseljak je ove godine vrlo upornim treninzima napravio možda najveći „skok“ u formi. U Splitu se pokazao u punoj formi (iako to još nije „plafon“, treba još „glancati“), što i rezultat pokazuje. U ovoj kategoriji je i iduće godine, za sada je čvrsto pri vrhu, fali još samo malo do vrha.

Tanja je nastupila usprkos bolovima u leđima i netreniranju protekla dva tjedna zbog te ozljede. Nažalost bolje od 4. mjesta u Splitu nije mogla. Ali s obzirom na ukupno srebro u LEAD disciplini, nije to bila preloša sezona.

Sve u svemu možemo biti jako zadovoljni s postignutim rezultatima ove sezone.

GALERIJA SLIKA

Komentari


penjac avatar
#1 marko, prije 11 god
Cestitke meni valentinu i tanji
penjac avatar
#2 iva98, prije 11 god
Čestitam!!!
penjac avatar
#3 tihomir, prije 11 god
Bravo majstori! Svaka čast.