Prvenstvo Hrvatske 2022 - Zagerb - BOULDER


autor isteficar, u kategoriji "Natjecanja", na dan 14/03/2022
Naslov slike
Naslov slike
Naslov slike

Ovo Prvenstvo Hrvatske je okupilo 302 penjačice i penjača iz 15 klubova što je najveći broj natjecatelja od kad se održava državno prvenstvo.


U subotu (5.3.2022.) su penjali mlađi uzrasti od cicibana do mlađih seniora. Za SPK Direkt, nastupile su Maša Bedeković, Sofija Pavleković, Lana i Melanija Rostohar te Nika Ferk.

Maša se natjecala u kategoriji mlađih cicibanki te je za prvo natjecanje osvojila vrlo dobro 5. mjesto.

U kategoriji cicibanki nastupile su Lana, Melanija i Sofija. U konkurenciji 27 natjecateljica Lana je zauzela odlično 4. mjesto, a za medalju je malo falilo. Lana je popela 6 od 8 TOP-ova i ZONA a za drugo/treće mjesto je trebao TOP i ZONA više. Melanija bila 15., a Sofija, kojoj je to bilo prvo natjecanje, zauzela je 26. mjesto.

Nika je također bila prvi put na službenom natjecanju, a u konkurenciji 29 mlađih kadetkinja zauzela je 22. mjesto.

U nedjelju (6.3.2022.) su penjali seniori i seniorke, a za SPK Direkt natjecala se Tanja Mravlinčić. Nažalost na natjecanju se i ozlijedila pa je na kraju zauzela je 14. mjesto u konkurenciji 16 seniorki. Tanji Želimo brz oporavak i da se čim prije vrati na stijenu.

Rekordan broj penjačica i penjača iz cijele Hrvatske pokazatelj je brzog razvoja sportskog penjanja u Hrvatskoj. A i našem klubu ovo je bilo državno prvenstvo s najvećim brojem predstavnika do sad, njih 6. Konkurencija je iz godine u godinu sve veća čak i u najmlađim kategorijama, a da bi se ostvario dobar plasman potrebno je sve više i kvalitetnije trenirati.

Rezultatima naših natjecateljica možemo biti zadovoljni s obzirom da je skoro svima to bilo prvo državno prvenstvo, a bolji rezultati će doći s iskustvom i treninzima.

REZULTATI - mlađi uzrasti

REZULTATI - seniori uzrasti

SLIKE

Komentari


Nema komentara.