Paklenica - Maj 2011.


autor isteficar, u kategorijama "Vijesti, Izlet", na dan 16/05/2011

Članovi Lepoglavskog SPK Direkt (Filip Loparić - Fićo, Ivan Štefičar, Marko Bregović i Emil Kušen) u kanjonu Velike Paklenice kod Starigrada.


Zgrešeni Dogovor je pao još tjedan dana prije, ali se s konačnom potvrdom čekalo do četvrtka zbog vrlo nesigurne prognoze. Usprekos takvoj prognozi odlučili smo krenuti u petak u ranim jutarnjim satima (oko 4:30 iz Lepoglave). U Paklenici smo bili već oko 9, a vrijeme je bilo fantastično. S namjerom da popnemo "nekoliko" dužih smjerova podijelili smo se u dva naveza. Odlučili smo da ja (Ivek) penjem s Fićom, a Marko sa Emilom.

Prvi dan.

Karamara sweet temptations Fićo i ja ulazimo u smjer ženskog BWSC-a, Karamara Sweet temptetions(6a,5a,6a+, 110m), a Marko i Emil odlaze na Sjeverno rebro(4a,4a,4a,4b,4b+, 170m).
Negdje oko 13 sati nalazimo se opet u kanjonu, nakon uspješnih uspona. Poslije ručka i kraćeg odmora, odlučujemo da svi skupa krenemo u nešto laganiji smjer Zgrešeni(5b,4a,4b+,100m), koji na kraju nije ispao baš lagan pa ga riješavamo s polovičnim uspjehom (ja i Fićo smo popeli, a Marko i Emil pišu A0). Najčešće izjave ne bi ponavljali, jedna od češćih bila je "krušnu ti mrvu" :-)

Drugi dan.

Karabore Dižemo se opet u 4:00 (jer spavamo na Viru, pa nam treba 1 sat vožnje do kanjona) i oko pola šest smo u kanjonu. Ja i Fićo odlazimo u Anića kuk s namjerom popeti 3 duža smjera (optimistično). Odabiremo Turinger Weg(6a,6a,4c, 110m), Karabore(5a,4b,5b,5a, 120m) i Danaja(5b,5b,5a 100m). Prvi smjer popeli smo relativno brzo, ali smo na Karabore čekalli oko pola sata za red na usponu i oko pola sata za abseil pa je Danaja otpala za neki drugi put. Emil i Marko odlaze na Kuk od Skradelin i penju Tinin smjer(3,3+,4a,3, 110m)

Treći dan.

Nakon nešto dužeg spavanja (do 7:30) spremamo se i u Paklenici smo oko 10 sati. Marko i Emil opet odlaze na Kuk od Skradelin i ulaze u smjer Pixi & Diksi(5a,4b,3, 100m). Smjer rješavaju bez problema, ali onda malo lutaju u potrazi za stazom za silazak :-).
Ja i Fićo također odabiremo za danas Kuk od Skradelin, smijer Andy & Max (5c,5c, 70m). Ulazim u prvu dužinu i zbog malo zbunjujućeg ulaza i malo loše skice u knjizi, umjesto Andy & Max uđem u smjer Franz Hohensinn(5b,6a+, 60m) koji je neposredno pored. Kad sam ja već bio na prvom štandu, a Fićo penjao drugu dužinu, Austrijanci (koje smo upoznali dan prije u Anića kuku tumače nam da smo promašili Andija & Maxa). I opet se moglo čuti " krušnu ti mrvu" :-) .... Ali iako malo umorni, savladavamo i zadnje poteškoće u smjeru i ukopčavamo štand na vrhu.

Jupi (6a) Jupi (6a) Nakon silaska, obnavljamo izvore energije i odmaramo u namjeri da popnemo nešto od sportskih (kratkih) smjerova. Fićo i ja (Ivek) iz prve uspijevamo popeti Blody Maria 6b (lagani), Fićo pokušava još i Irenes smile 6b (ali to ostaje za drugi put). Ja i Marko popeli smo još i Jupi-ja 6a, onak u prolazu do auta.
I to bi bilo to, za ovaj put ;-)

Cijelu GALERIJU slika pogledajte ovdje:

Komentari


penjac avatar
#1 Tanja, prije 12 god
Baš vam je bilo super ljepo. Skužili smo da su Ivek i Fićo imali fotić! :)
penjac avatar
#2 Zveket, prije 12 god
baš ste kul
penjac avatar
#3 ekusen, prije 12 god
E, taj Zgrešeni mi je ostal u sječanju.... A e....
penjac avatar
#4 FIĆO, prije 12 god
Zveket i tu budeš kad ti bude mama dala penjati vani :)
penjac avatar
#5 Zveket, prije 12 god
hvala, fićo.nadam se da me mama uskoro bude pustila penjati van :)
penjac avatar
#6 marko, prije 12 god
nije vam bilo lako kaj ne!!!!!!!
bilo je super...
penjac avatar
#7 Sara, prije 12 god
Koji ste vi manekeni a ne penjači :)))
penjac avatar
#8 FIĆO, prije 12 god
jedan je sigurno za ostale ne ni znao! kaj se vidi po slikama! Isto poze ko za profil za facebook :)
penjac avatar
#9 smuc, prije 12 god
aj, super vam je bilo