Paklenica 2014


autor FIĆO, u kategoriji "Izlet", na dan 23/06/2014
        PAKLENICA 2014.

   Paklenica10

Pregovori oko termina i odlaska trajali su 2 tjedna. Prvi tjedan prognoza je odlična, ali idući već u ponedjeljak dalo je nagovijestiti da dolazi loša fronta koja nosi kišu.Sve do petka smo čekali i pratili prognozu i ipak krenuli na put u zadnji tren pošto se po prognozi pomaknula kiša na ponedjeljak i sitni pljusak u subotu što za Paklenicu ne predstavlja nikakav problem.

Subota, kava kod Dinka u 8h i u pola 9h počinje, šta drugo, nego kiša. Padalo je sve do 13:30h. Mario je imao plan penjati Funkciju, a Filip Albatrosa. Za taj dan je otpalo i jedan i drugi smjer jer smo tek oko 3h krenuli prema parku. Mario i Ivek su odlučili za Nostalgiju 6b(350m) nešto lakši smjer pa da stignu prije noći se spustiti s Anića kuka, te su ga popeli na pogled i spustili se za 3,5h.Rekli su da je smjer prekrasan pa ga preporučuju svima.
Filip i Tanja su otišli u varijantu Ilo 6a (80m).Malo kraći smjer jer je Tanji to bio prvi izlet u dugi smjer. Dobro se snašla za prvi put i kao druga popela obje dužine. Za vrijeme čekanja drugog naveza(Iveka i Maria) Tanja i Filip su otišli u sportske smjerove. I tako je završila subota, opet kod Dinka na pivi. Pregovaralo se za nedjelju ko, s kim i kako. Pa je Mario odustao od Funkcije jer je penjao u subotu 350m smjer,a Filip i Ivek su dogovorili da idu u Albatrosa rano ujutro.

Nedjelja, bura puše 100 na sat. Motivacija i volja padaju na nulu. Dižemo se ujutro i odlazimo opet kod Dinka na kavu, čekati i slušati prognozu. Smirila se oko 13:00h te smo krenuli prema kanjonu. Mario i Tanja ostali su penjati u kanjonu, a Ivan i Filip krenuli su prema Albatrosu, makar bura još nije stala, pa smo putem raspravljali hoćemo ili nećemo ulaziti u smjer. Već je prošlo 14h kada smo došli ispod smjera pa smo ušli u njega uz malo traženja linije i ulaza. Kako nismo ni jedan ni drugi iz prve popeli prvu dužinu dogovor je pao da se spustimo i drugi put u ranijim satima te bez bure i kiše krenemo u smjer. A bila i nedjelja pa je trebalo i ranije krenuti kući. Tako smo se dogovorno spustili u kanjon. Da potrošimo zadnje atome snage Filip je probao smjer Kamen mudrosti 7b+, kratki boulder smjer, gdje u 4. pokušaju ne uspijeva uhvatiti predzadnji gib prije ukopčavanja s tramvajca.

Tanja i Mario su u kanjonu penjali sportske smjerove. Filip i Ivan su im se u povratku mislili pridružiti, ali je ekipa već otišla na spavanje prije puta za kući. Ivan je tako ostao penjat još neke sportske smjerove u sektoru na ulazu i kanjon.
I tako je prošao ne baš neki prvi izlet u 2014.g u Paklenici. Pakiranje u 20:00h polazak prema Lepoglavi i Opatiji.


GALERIJA SLIKA:

Komentari


Nema komentara.