Mlade nade SPK Direkt-a na Prvenstvu Hrvatske u boulderu


autor FIĆO, u kategorijama "Prvenstvo Hrvatske 2011., SPK-Direkt", na dan 10/10/2011
Naslov slike

U nedjelju 9. listopada održano je Prvenstvo Hrvatske u disciplini boulder za mlade na kojem su prvi put nastupili naši mladi penjači i penjačice.

Pravo na nastup imali su Valentin Mravlinčić u konkurenciji CICIBANI (od 2000.g. i mlađi), Iva Štefičar u konkurenciji KADETI (1999.,1998.g.) i Tanja Mravlinčić u konkurenciji STARIJI KADETI (1997.,1996.g.).

Svima njima ovo je bilo prvo veliko natjecanje.Pošto su nastupili u BLOK ligi, trema nije bila velika, ali se ipak vidjelo da je prisutna. Sve u svemu mi smo zadovoljni viđenim. Svi su penjali po 5 problema (smjerova), za svaki problem su imali 5 minuta, između smjerova po 5 minuta odmora u izolaciji (bez prisustva trenera, što znači da su penjali potpuno samostalno).VALENTIN MRAVLINČIĆ
Naslov slike
Prvi su nastupili CICIBANKE i CICIBANI gdje je od naših nastupio Valentin Mravlinčić (8 godina). I kako je krenulo, izgledalo je i više nego dobro. Prvi, drugi i treći problem riješio je iz prvog pokušaja, a tada su uslijedile male poteškoće u 4. smjeru koji je bio dosta teži od prethodna tri. Tu je Valentin tek iz 8. pokušaja (što se pokazalo ključno za ukupni plasman) uhvatio ZONU, a do TOP-a nije išlo. U petom problemu bio je prekratak i znali smo da neće moći previše napraviti, ali borio se do zadnje sekunde i napravio više nego što smo očekivali. Ipak je on bio jedan od najmlađih i najmanjih u konkurenciji. Ostali su bili dosta stariji i veći pošto pravo nastupa u ovoj katogoriji imaju djeca starosti do 11g. tako da za njega tek sad slijede dobri rezultati.
Sa 3 popeta smjera i 1 zonom završio je na 8. mjestu, makar su 4. smjer popela dvojica, 5. samo jedan CICIBAN, Valentin je bio lošije plasiran zbog 8 pokušaja za ZONU u 4 smjeru.Ali to je danak neiskustvu koji će se s vremenom sigurno riješiti.


IVA ŠTEFIČAR
Naslov slike
Nakon toga krenule su KADETKINJE I KADETI gdje je nastupila Iva Štefičar (1998.g). Smjerovi su bili dosta zahtjevni čak teži nego za muške i cure su se dosta namučile da bi nešto popele. Za Ivu baš nije bio dobar dan, u formi je, ali je faljelo isustva te je riješila samo 1 zonu u 4 smjeru i tako zauzela 4. mjesto u svojoj kategoriji.
TANJA MRAVLINČIĆ
Naslov slike
I zadnja je krenula Tanja Mravlinčić(1997.g) u konkurenciji STARIJI KADETI. Tu se već penjalo "A MUERTE" kako bi rekli Splićani, a i u Zagreb je čujem došla ta bolest :)
Odlični smjerovi, još bolja konkurencija, ali Tanja je dala 110% i došla do fenomenalnog 3. mjesta i okitila se broncom, što je i prva medalja za SPK DIREKT :)

Tanja s BRONCOM

Popela je 2 smjera i 2 zone od 5 problema dok su ispred nje bile iskusnije i malo jače cure iz Zagreba i Splita. Srebro nije bilo daleko jer je mogla popeti i 3. i 5. problem samo da je bilo malo više koncentracije i svježine, ali to je tek početak. Čeka nas PH u Leadu, koje će se održati u 12. mjesecu u SPLITU (SPK MARULIANUS).

Do tada ćemo probati skupiti više isustva na 2 iduća kupa i naravno penjanjati i trenirati jer se dosadašnji trud dobro isplatio :)


Bravo naši :)

Ukupni rezultati: Rezultati

Galerija slika:

Komentari


penjac avatar
#1 Ivek, prije 12 god
čestitke svima!
penjac avatar
#2 tihomir, prije 12 god
Bravo majstori svaka čast super rezultati.
Pogotovo kad ste bili prvi put.

Mislim da seniori mogu samo sanjati o takvim rezultatima ;)
penjac avatar
#3 FIĆO, prije 12 god
I sanjamo naravno :)
penjac avatar
#4 isteficar, prije 12 god
Da, seniori, a i neki "veterani"
penjac avatar
#5 isteficar, prije 12 god
;-)
penjac avatar
#6 tihomir, prije 12 god
Ha ha ha, dobra Ivek
penjac avatar
#7 isteficar, prije 12 god
;-)
penjac avatar
#8 Tanja, prije 12 god
Hvala! Čestitke Ivi i Valentinu! Nek se seniorima i veteranima ostvare snovi ;)
penjac avatar
#9 iva98, prije 12 god
Valentin i Iva čestitaju Tanji!
penjac avatar
#10 Zveket, prije 12 god
hvala ivek