Mario i Ivek Š. popeli Klin


autor isteficar, u kategoriji "Vijesti", na dan 16/07/2016
Naslov slike Nakon razdoblja izrazito vrućeg vremena, stiglo je u četvrtak malo svježine u Paklenicu pa su se Mario i Ivek uputili na penjanje u Anića kuk.
Plan je bio popeti Klin, smjer dužine 350m i najveće ocjene 6c+.(4a,4a,6a+,5a,5a,6c ili 6c+, 5c,5b,5b,5c,4b+,4c,4b+)

Mariu je to bio drugi ulazak u smjer u kratkom razdoblju. Nakon što je popeo prije 10-tak dana 6c varijantu, htio je popeti i nešto težu varijantu 6c+, a Iveku je to bio prvi ulazak u smjer (i prvo penjanje vani nakon skoro mjesec dana).

Hrabro i odlučno ušli su u smjer i Ivek u stilu "pravog zagorskog borca" iz prvog pokušaja penje 6c detalj. Iako ga je, uz instrukcije Maria (kojem je detalj bio dobro poznat), popeo na FLASH (ne OnSight) veselju nije bilo kraja.

Nakon njega u 6c+ detalj ulazi Mario, ali nije išlo na "pogled". Detalj se čini i malo teži od 6c+. No to nije spriječilo Maria da ga popne iz drugog pokušaja.
Iza njega, kao drugi i Ivek ulazi u 6c+, ali poslije "borbe" s 6c detaljem, nije ostalo dovoljno "sape" za još i taj dio, lovi ga grč u lijevoj šaci i ne uspijeva proći kroz detalj.
Nakon detaljne dužine slijedile su još tri nešto lakše, ali ništa manje naporne pa još tri "lagane" do vrha.

Iveku je to najteži smjer popet u velikoj stijeni (višedužinac), do sad je imao popeto 6b (također u Anića kuku).

U smjeru su bili oko 7 sati ukupno. Svi sretni i zadovoljni spustili su se s vrha Anića kuka, malo osvježili u kanjonu Paklenice i naravno kod Dinka na pivi :-)

GALERIJA SLIKA:

Komentari


Nema komentara.