HR-SLO prvenstvo u ledenom penjanju - Zagreb - 4. kolo - FINALE


autor isteficar, u kategorijama "", na dan 04/12/2015
Naslov slike Naslov slike
Natjecanje je okupilo 12 natjecatelja i 6 natjecateljica. Organizator finalnog kola bio je alpinistički odsjek HPD-a Željezničar Zagreb, uz potporu Komisije za alpinizam. Smjerove za ovo natjecanje postavili su Dalibor Plaščar te Krunoslav i Gabrijel Tomorad, članovi AO Velebit.

I muškarci i žene su imali kvalifikacijski, polufinalni i finalni smjer (muški kvalifikacijski smjer je bio ženski polufinalni, a muški polufinalni je bio ženski finalni).

U ženskom finalu iznenadile su Slovenke Marija Jeglič i Sara Jaklič, koje su začinile krajnji poredak. Sve djevojke su odlično penjale, a postavljači smjerova su posebno zadovoljni jer su dosegnuta čak tri topa. Odlična debitantica na ovom prvenstvu, Maja Vrancich iz Rijeke, na kraju je završila druga, Sanda Banović četvrta, a iza njih Eca Pliskovac i Suzana Antolin.

Muško finale pružilo je puno iznenađenja i završilo dosta neočekivanim poretkom.
Smjer je počeo s vrlo delikatnim grifovima, na kojima se nije smjelo disati, a kamoli pomaknuti cepin. Eliminacijski grif je bio već kod drugog ukapčanja, koji je zahtijevao povlačenje cepina bočno prvo u jednu pa u drugu stranu, a na izuzetno slabom hvatištu. Tu su izletili svi, osim trojice koja su ga prošla – Behlić, Vilić i Svoljšak. Vilić je izazvao veliko oduševljenje publike svojim stilom penjanja, u kojem je kombinirao penjačke gibove sa pozdravljanjem publike. Pred izlaznim stropom mu ponestaje vremena i završava nastup. Behlić brzo i precizno dolazi do zadnjeg hvatišta, no na njemu izletava. Ali to ga nije spriječilo da pobijedi na ovom natjecanju! Naime, favorit Janez Svoljšak ispada na jednom vrlo nezgodnom grifu na sredini smjera.

Na kraju Janez Svoljšak ipak ostaje prvi, Behlić se pobjedom u zadnjem kolu probio na drugo mjesto i tako osvojio naslov prvaka Hrvatske, dok se Mario morao zadovoljiti ukupnim trećim mjestom tj. naslovom viceprvaka Hrvatske.

Mario je kao drugoplasirani u Hrvatskoj ostao u reprezentaciji i tako izborio odlazak na Svjetski kup i Svjetsko prvenstvo.

Ukupni rezultati 2015

GALERIJA SLIKA:

Komentari


Nema komentara.