FOTHIA - boulder - open


autor isteficar, u kategoriji "Natjecanja", na dan 13/10/2014
Naslov slike

Isto kao i BLOK, ovo natjecanje je popularno jer pruža svima mogućnost da na svom levelu daju svoj maksimum. Smjerova će biti za sve i težine kreću od 3 pa sve do 8A.

Prijave će biti na dan natjecanja s početkom u 9:30.

Natjecanje je predviđeno za sve, od amatera do profića. Bit će minimalno 40 smjerova, a trio fantasticus Pevec, Morić i Križanić uz pomoć još par postavljača najavljuju pikanterije i kažu da neće stati na brojci 40 te da će smjerova biti i više. Sponzori: Iglu Sport i Bim Sport.

Malo povijesti:
dvorana Fothia otvorena je 2009 godine u 11 mjesecu i tada je za otvorenje održano prvo natjecanja Fothia boulder open. Okupilo se tada sve skupa 90 natjecatelja u tada najvećoj boulder dvorani u Hrvatskoj. Obitelj Kruder iz Slovenije odnosti postolje u muškoj i ženskoj konkurenciji. Vjerojatno jedno od većih natjecanja u hr, penjanju ikada. U međuvremenu dvorana je nastavila raditi na razvitku penjanja, na mladima pružajući odlične uvjete za uživanje u ovom sportu. Ove godine dolazi do velike promjene, Fothia odlazi u malo veći prostor te podiže jedan od većih bouldera u ovom dijelu Evrope sa penjivom površinom od oko 600 metara kvadratnih. Novi dio stijene gradila je poznata firma Walltopia, čiji potpis stoji i u dvorani Chrisa Sharme. Cuker na kraju: Walltopia je pripremila stijenu i materijal ali za nimalo laganu montažu odgovorni su većinom dečki iz Fothie uz vodstvo stručnjaka za oblikovanje drva i metala Eduarda Tudora.

GALERIJA SLIKA:

Komentari


Nema komentara.