FOTHIA boulder open 6


autor isteficar, u kategorijama "", na dan 10/11/2017
Naslov slike
Natjecanje je okupilo preko 100 penjača i penjačica iz Hrvatske, Slovenije i Austrije.
Natjecatelji su bili podjeljeni u 3 kategorije:
Amateri - 3 - 6B...............3 - 6c
HOBBY - 6B+ - 7A.......6c+ - 7c
PRO - 7A+ - na............7c+ - više

Postavljeno je bilo čak 60 smjerova (Amateri-30, HOBBY-15, PRO-15).

Jedini predstavnici našeg kluba bili su Ivan Štefičar i Marko Veseljak, a nastupili su u HOBBY kategoriji u konkurenciji 40 natjecatelja.
Novost je ove godine da se za određivanje kategorije gledao rezultat popet u proteklih 12 mjeseci pa se tako u HOBBY kategoriji našlo niz penjača koji su popeli i 8a. Samim tim je konkurencija u HOBBY-jima bila "prežestoka" i bil je vrlo teško ući u finale (među najboljih 6)

Naslov slike Naslov slike
Ivan je uspio popeti 8 smjerova i još 5 zona, ali je popeo jedan od najtežih smjerova (koji je popeo još samo jedan penjač osim njega) što mu je donijelo dovoljno bodova za ulazak među prvih 6.

Marko je sa popetih 7 smjerova i 2 zone zauzeo 16. mjesto, što i nije tako loše s obzirom na vrlo jaku konkurenciju.

Naslov slike
U finalu su se penjala tri smjera, prvi čista snaga (kampusiranje po sloperima) pa Ivan ne dolazi ni do zone. Drugi smjer, više tehnika nego snaga, veliki sloperasti volumeni, Ivan hvata zonu iz prvog pokušaja i od svih natjecatelja dolazi najbliže TOP-u, ali za TOP je falilo "cm ili dva". Treći smjer je definitivno mogao popeti, ali umor čini svoje pa tek u zadnjem pokušaju hvata ključni grif, ali ističe vrijeme od 4 min. Taj TOP bi ga pozicionirao na najmanje 3. mjesto, a ovako zauzima 6. mjesto što i nije tako loše s obzirom na to tko je bio ispred njega :-) .

GALERIJA SLIKA

Komentari


Nema komentara.