Finale BLOK-a u Varaždinu


autor FIĆO, u kategoriji "Blok", na dan 18/03/2014
      svi podij
Ovogodišnje finale bilo je jedno od najljepših kola BLOKa dosada – i svakako prikladan kraj sezone koju krase superlativi. Na finalu nas se skupilo 70, a još ljepše nam je bilo što su skoro svi ostali na proglašenju i fešti kasnije.
Sponzori BIM Sport i Petzl, te Iglu Sport i Ocun pobrinuli su se za vrijedne nagrade za ukupne pobjednike (ukupna vrijednost svih nagrada je preko 17000 kn – slike na dnu vijesti).

Fotogalerije varaždinskog finala (hvala cure na super fotkama i uspomenama):
Fotke by by Ida Ester
Fotke by Martina Cvitković

Proglašenje ukupnih pobjednika i dodjela nagrada čekalo se s takvim iščekivanjem da smo zaboravili proglasiti pobjednike natjecanja u Varaždinu – uz isprike to činimo sada. Poredak finalne tekme u Varaždinu:

MUŠKI PRO:
1. Marko Rožman
2. Ivan Pevec
3. Krešimir Morić

ŽENE:
1. Mateja Hohkraut (SLO)
2. Inga Patarčić
3. Kaja Javorić

MUŠKI HOBBY:
1. Rok Rabuza (SLO)
2. Miroslav Huten
3. Marjan Lonjak
3. Matija Britvec

Ukupni poredak:
Dok je nedolaskom Karle Vlatković (zbog bolesti) situacija nakon finala ostala lišena neizvjesnosti kod žena, u obje muške kategorije vodile su se žestoke bitke za odlučujuće zone i topove do zadnjih minuta natjecanja, koje je trajalo više od 5 sati.

Kod muške PRO klase dominacijom u Varaždinu (jedini popeo sve smjerove), Marko Rožman popeo se s trećeg na prvo mjesto ukupno, kojeg je podijelio sa dosadašnjim favoritom Krešimirom Morićem.

Najžešće borbe vodile su se za drugo i treće mjesto u Hobby klasi, u kojoj je prvo mjesto gotovo nedodirljivo držao slovenac Rok Rabuza od početka sezone. Na varaždinskom finalu, hobisti su dali sve od sebe – Luka Mudronja penjao je s povezom na koljenu, Matija Britvec na stopalu, Ivan Štefičar je ledio napuknute tetive, Marjan skida 3 kile posebno za finale – bilo je borbeno od prve do zadnje sekunde.

Na kraju su dvojica lokalnih prijatelja i rivala od početka sezone, Ivan Štefičar iz Lepoglave i Marjan Lonjak iz Varaždina podijelili drugo mjesto ukupno, što je bio gotovo nevjerojatan ali možda i najljepši završetak prve Hobby sezone u BLOK ligi.

Ekipa Direkt-a je ove sezone na BLOKu nastupila sa 6 članova: Ivan Štefičar, Mario Musulin, Tihomir Bregović, Filip Loparić, Nikolina Kos i Tanja Mravlinčić.

Ivan Štefičar (hobby klasa) ove godine je pokazao jako dobru formu i to je dalo rezultata. Završio je na ukupno drugom mjestu, iza ipak malo prejakog Slovenca Rabuze. Najbolji rezultat u klubu do sad!

Tanja Mravlinčić završila je na ukupnom petom mjestu. Cijelu sezonu je prati neka srednja forma nikako da pokaže puni potencijal.

Mario Musulin(pro) je završio na 22. mjestu u prvoj sezoni nastupa na bloku. S time da je penjao na samo 2/6 BLOK natjecanja.

Filip Loparić(pro) završio je na 15. mjestu s time da je penjao u samo 3/6 BLOK natjecanja radi preseljenja u Opatiju.

Tihomir Bregović (hobby) završio je 37. mjestu sa također 3/6 nastupa na BLOKu. Nikolina Kos završila je na 39. mjestu, ali sam samo jednim nastupom na BLOKu. Ovo joj je prva sezona penjanja.

Detaljne ukupne rezultate pogledajte rezultati, a overview TOP 6 niže u nastavku.

Rezultati ukupni poredak ŽENE:
1. Mateja Hohkraut (SLO)
2. Inga Patarčić
3. Karla Vlatković
4. Kaja Javorić
5. Tanja Mravlinčić
6. Maja Rakić

Rezultati ukupni poredak MUŠKI PRO KLASA:
1. Krešimir Morić
1. Marko Rožman
3. Ivan Pevec
4. Borna Čujić
5. Jurica Levatić
6. Filip Pečenec

Rezultati ukupni poredak MUŠKI HOBBY KLASA:
1. Rok Rabuza (SLO)
2. Marjan Lonjak
2. Ivan Štefičar
4. Luka Mudronja
5. Matija Britvec
6. Fran Horvat

Preuzeto s PK VERTIKAL

Naslov slike hooby podij žene podij skupna podij svi podij

Komentari


Nema komentara.