BLOK sezona 2018 - 5. kolo - "FOTHIA" - finale


autor isteficar, u kategoriji "Blok", na dan 06/04/2018
Naslov slike
Na finalnom kolu nastupilo je REKORDNIH 115 penjača i penjačica, a natjecali su se kao i do sad u tri muške kategorije (Rekreativci, HOBBY i PRO) i dvije ženske (Rekreativke i PRO). Penjači i penjačice većinom su iz SZ Hrvatske (Zagreb, Karlovac, Bjelovar te Varaždinska i Međimurska županija), a naši susjedi iz Slovenije ove sezone su također bili redoviti natjecatelji.

Kao i proteklih nekoliko setona BLOK-a, na finalnom kolu se penju kvalifikacije u trajanju od 4 sata(muški PRO i HOBBY – 10 smjerova, isto tako i žene PRO, rekreativci i rekreativke 30 smjerova).
I dok je za rekreativce i rekreativke to bio i konačan poredak, najboljih 6 u ostalim kategorijama (m PRO i HOBBY te ž PRO) penjali još 3 finalna smjera po pravilima IFSC-a (4 min po smjeru i ne smiju gledati konkurente kako penju).

Iz našeg kluba nastupila su četiri natjecatelja: Valentin Mravlinčić, Ivan Štefičar i Marko Veseljak u HOBBY kategoriji, te Domagoj Pajtak u kategoriji rekreativaca.

Naslov slike Domagoj je već i prije zadnjeg kola osigurao ukupno prvo mjesto u rekreativcima pa je za njega to bilo „trening natjecanje“ koje je završio na drugom mjestu.
Prvoplasirani u kategoriji, iduće sezone ide u kategoriju više pa tako Domagoja očekujemo u HOBBY kategoriji iduće sezone :-) .
Naslov slike Naslov slike U HOBBY kategoriji niti jedno od prva tri mjesta nije bilo sigurno pa se vodila žestoka borba na zadnjem kolu. Sva četvorica vodećih ukupno, ušli su u finale i poredak se nije znao do zadnjeg finalnog smjera.
No na kraju je rasplet bio očekivan, bez nekih iznenađenja, tj. ukupni poredak se nije promijenio.


Tako je ukupnu pobjedu u HOBBY kategoriji odnio Breganjčanin Majk Fresl, a na ostale „dvije stepenice“ stali su „Direktovci“

Valentin Mravlinčić – na drugo mjesto
Ivan Štefičar – na treće mjesto

Marko Veseljak se nažalost ozlijedio tijekom kvalifikacija pa za njega ulazak u finale nije bio moguć, ali je u ukupnom poretku ipak završio na 5. mjestu U muškoj HOBBY kategoriji ukupno je nastupilo 38 penjača.
Naslov slike


Sveukupno gledajući, odlična sezona za BLOK natjecatelje iz SPK „Direkt“. Bilo bi još bolje da je prošlo i bez ozljeda, ali nažalost i to je sastavni dio sporta.
Uskoro (07.04.) stiže nam Prvenstvo Hrvatske u BOULDER disciplini, u istoj dvorani gdje je bilo i finale BLOKa. Forma je na dobrom nivou, treba se odmoriti, sanirati ozljede i nadamo se dobrim rezultatima.
Naslov slike

SLIKE:

Komentari


Nema komentara.