BLOK sezona 2017 - 4. kolo (finale) - FOTHIA - ZG


autor isteficar, u kategorijama "Blok, Natjecanja", na dan 16/03/2017
Naslov slike
Kako se i očekivalo, na zadnjem kolu skupio se rekordan rboj penjača i penjačica ove sezone, čak 91. Domaćini iz penjačke dvorane "Fothia" pripremili su preko 60 kvalifikacijskih te 9 finalnih smjerova (po tri finalna za kategoriju PRO i HOBBY muški te PRO-cure). Kvalifikacije su trajale puna 4 sata, a nakon toga su se prvih šest iz kategorija PRO muški i ženski te HOBBY muški ogledali na po tri finalna smjera.

Dok se u kategoriji rekreativaca poredak znao odmah nakon kvalifikacijskih smjerova (za njih nije bilo finala), u kategorijama PRO muški i žene te HOBBY muški, ukupni poredak se nije znao doslovno do zadnjeg finalnog smjera pa je bilo vrlo napeto.

SPK "Direkt" imao je 5 natjecatelja:
Rekreativci
- Valentin Mravlinčić
- Domagoj Pajtak

HOBBY
- Ivan Štefičar
- Tomislav Hosni
- Marko Veseljak

Naslov slike Naslov slike Za Valentina nije bilo neizvjesnosti za ukupni poredak. Sa tri prva mjesta mogao je penjati bez opterećenja, siguran u ukupnu pobjedu. Tako je i bilo, drugim mjestom u Zagrebu osigurao je i ukupnu pobjedu u kategoriji rekreativaca. Slična situacija bila je i kod Domagoja, koji je osvojio uvjerljivo drugo mjesto ukupno u istoj kategoriji.


Naslov slike Naslov slike Puno napetija bilo je u HOBBY kategoriji. Između prvih 5 bila je mala bodovna razlika pa se ukupni poredak rješavao u finalu. Tomislav Hosni i Ivan Štefičar ušli su u HOBBY finale kao 6. plasirani. Dok Tomislav nije imao nikakve šanse za ukupno postolje, Ivan je u ukupnom poretku bio 5., prva dva mjesta bila su nedostižna, ali treće je bilo dostižno (trebao je biti najmanje 2.u finalu).

Naslov slike Naslov slike No na kraju, nakon iscrpljujućih kvalifikacija, ipak nije bilo dovoljno snage, kondicije, koncentracije. U prva dva smjera bio je na dohvat vrha (što bi bilo dovoljno za drugo mjesto u finalu), ali nije bilo snage za "završni gib". Sa popete tri zone sve iz prvog pokušaja, Ivan je finale završio kao četvrti. što je bilo dovoljno tek da zadrži peto mjesto u ukupnom poretku.
Tomislav je u finalu penjao solidno, ali manjak iskustva, malo treme uzelo je danak pa je finale završio kao peti. No ipak mu je plasman u finale donio "skok" u ukupnom poretku sa 10. na 6. mjesto. Marko Veseljak se plasirao tek na 21. mjesto. Manjak motivacije i borbenosti uzeo je danak kod Marka. Tako lošim plasmanom pao je sa 7. na 11. mjesto u ukupnom poretku.

Vrlo napeto bilo je i PRO finale (muško i žensko) no nažalost u PRO kategorijama nismo imali predstavnika u finalnom kolu. Mario Musulin je sa samo 2 nastupa završio na 11. mjestu u ukupnom poretku PRO kategorije.

FOTHIA - poredak FINALA

BLOK 2017 - UKUPNI POREDAK

Tako je završila još jedna sezona BLOK-a, rezultatima možemo biti zadovoljni, ozljede su nas "zaobišle" (više-manje), a forma je na solidnom nivou. Sljedeće natjecanje je Prvenstvo Hrvatske u Zagrebu 13.05.2017., još malo treninga i dobri rezultati ne bi smjeli izostati.

GALERIJA SLIKA:

Komentari


Nema komentara.