BLOK sezona 2016 - FINALE - Fothia ZG


autor isteficar, u kategorijama "Blok, Natjecanja", na dan 05/04/2016
Naslov slike
Za finalno natjecanje bilo je postavljeno čak 33 "boulder preoblema" (smjera) za kvalifikacije i 3 finalna smjera po kategoriji (muški PRO, muški HOBBY i žene. Postavljači: Ivan Pevec, Alan Križanič i Luka Tambača. Sve pohvale postavljačima, smjerovi su bili ODLIČNI !!!!

Zadnje kolo okupilo je ukupno 63 penjača i penjačice (22 cure, 11 PRO i 30 HOBBY).


Naslov slike
Iz našeg kluba nastupila su tri natjecatelja u HOBBY kategoriji:
- Marko Veseljak
- Ivan Štefičar
- Tomislav Hosni


Nakon 4 sata penjanja kvalifikacija od 33 smjera (težine od 4 do 7B) ostalo je dosta kože na, većinom novim, grifovima, ali i dosta "mliječne kiseline" u mišićima. Poslije pauze od sat vremena, po 6 najboljih iz svake kategorije okušalo se na po 3 finalna smjera za svaku kategoriju. Bilo je tu svega od grčeva do "krvavih prsti", ali ponajprije odlične borbe. Mogu reći da su svi iscjedili zadnje atome energije (osim Borne koji se koro "prošetao" kroz 3 finalna smjera) pokušavajući napraviti što bolji rezultat.

Možemo se pohvaliti da smo u finalu ( u, možda ne najjačoj, ali daleko najbrojnijoj HOBBY kategoriji) imali čak dva predstavnika kluba. Bili su to Marko Veseljak (3. plasirani nakon kvalifikacija) i Ivan Štefičar (5. plasirani nakon kvalifikacija).

Naslov slike
Marku je od svih finalista ostalo najviše snage i "kože na prstima" pa je u finalu popeo 2 od 3 smjera iz prvog pokušaja i treći do ZONE (sve iz prvog pokušaja) što mu je osiguralo prvo mjesto u finalu.Naslov slike
Ivan se, s jednim TOP-om i jednom ZONOM, probija na 4. mjesto. Na žalost nedostatak "kože na prstima" uzeo je danak pa nije uspio do postolja, ali i ovako možemo biti i više nego zadovoljni finalnim rezultatima.
Poredak FINALA

U ukupnom poretku lige Marko je tom pobjedom osigurao 2. mjesto u HOBBY kategoriji, a Ivan se ovim finalnim rezultatom pomaknuo sa 7. na 6. mjesto također u HOBBY kategoriji.
Naslov slike


Tomislav je u Zagrebu zauzeo 8. mjesto te sa samo dva nastupa (Lepoglava i ZG) zauzeo solidno 13. mjesto u ukupnom poretku od ukupno 50 natjecatelja u HOBBY kategoriji.

U ženskoj konkurenciji na jednom kolu (Bregana), nastupila je i Tanja Mravlinčić te sa samo tim jednim nastupom zauzela je u ukupnom poretku lige 19. mesto od 35 natjecateljica.

BLOK 2016 - Ukupni poredak


Bravo za Marka i Tomislava, kojima je to bio prvi nastup na BLOK-u, a Tanji želimo više zdravlja iduće sezone!GALERIJA SLIKA

Komentari


Nema komentara.