BLOK 5. kolo - Zagreb - ZAVRŠNICA


autor isteficar, u kategoriji "Blok", na dan 10/03/2015
Naslov slike
Finalno kolo 6. sezone BLOK-a okupilo je 84 penjača i penjačice (18 žena, 21 muški PRO i 45 muških HOBBY kategoriji). 26 odličnih smijerova su, za završno natjecanje, postavili domaćini Luka Tambača, Ivan Pevec i Alan Križanić.
Iz našeg kluba nastupili su Tanja Mravlinčić, Filip Loparić (u PRO kategoriji) i Ivan Štefičar (u HOBBY kategoriji). Za postolja je ovaj put borba bila otvorena do posljednjeg kola u svim kategorijama.

Najveća borba vodila se u muškoj PRO kategoriji – Nikola Kramarić (iz Splita) vodio je do posljednjeg kola, na nekoliko bodova slijedili su ga Borna Čujić, Krešimir Morić te Marko Rožman.

Kod žena je jedino prvo mjesto bilo osigurano. Naime mlada nada hrvatskog penjanja Jani Zoraj (13 g.) bila je uvjerljivo najbolja na svakom kolu pa za nju u finalu nije bilo neizvjesnosti. Ali je zato borba za drugo i treće mjesto bila otvorena do finala.

Kod muške Hobby kategorije, neizvjesnu borbu za ukupnu pobjedu vodili su Fran Horvat i Matija Britvec, dok je Marjan Lonjak osigurao treće mjesto i prije finala.

Rasplet je bio sljedeći:

Naslov slike
Žene - FINALE
1. Jani Zoraj
2. Mateja Hohkraut (SLO)
3. Tanja Mravlinčić

Isti poredak je bio i UKUPNO

Kao što smo rekli za Jani neizvjesnosti nije bilo. Naša Tanja Mravlinčić bila je drugoplasirana ukupno sve do finala, no nažalost, u finalu ju je pretekla slovenka Mateja Hohkraut. Ali sve u svemu, Tanja je penjala odlično, potrudila se maksimalno, čak je i "kožu ostavila" na grifovima. Osvajanjem 3. mjesta u ukupnom poretku donijela je sebi i klubu još jedno vrlo vrijedno odličje.

Naslov slike
Muški PRO - FINALE
1. Borna Čujić
2. Nikola Kramarić
3. Marko Rožman
4. Krešimir Morić
*
12. Filip Loparić

Muški PRO - UKUPNO
1. Borna Čujić
2. Nikola Kramarić
3. Krešimir Morić
*
11. Filip Loparić

Borna je u finalu popeo sva tri smjera iz prve, osvojio prvo mjesto i probio se na prvo mjesto ukupno, Nikola Kramarić je pao na drugo mjesto, a Krešimir Morić s drugog na treće mjesto, ali je ipak ostao na ukupnom postolju. Filip Loparić, relativno oporavljen od ozljede prsta, penjao je dobro, ali u konkurenciji ponajboljih bouldraša u Hrvatskoj nije mogao puno bolje od 12. mjesta. Filip se inače natječe i na BLIK-u (Boulder Liga Istre i Kvarnera), u HOBBY kategoriji (kod njih je granica popeto 8a za PRO), gdje puno bolje stoji u ukupnom poretku i drži 3. mjesto, a prva dvojica nemaju preveliku prednost.

Naslov slike
Muški hobby - FINALE
1. Teo Legović
2. Matija Britvec
3. Fran Horvat
*
11. Ivan Štefičar

Muški hobby - UKUPNO
1. Matija Britvec
2. Fran Horvat
3. Marjan Lonjak
*
12. Ivan Štefičar
*
52. Tihomir Bregović
*
57. Marko Veseljak

U muškoj HOBBY kategoriji, malu pomutnju napravili su gosti iz Istre (njih čak petorica se "ubacila" među prvih 10), ali na ukupni poredak prve trojce nisu previše utjecali. Ivan Štefičar je penjao solidno, ali u tako jakoj konkurenciji nije išlo bolje od 11. mjesta, što i nije tako loš rezultat nakon duže pauze zbog ozljede, a i sa 2/5 natjecanja zauzeo je solidno 12. mjesto UKUPNO u HOBBY kategoriji.
Tihomir Bregović i Marko Veseljak ove sezone natjecali su se samo u Lepoglavi (na domaćem terenu) pa su u ukupnom poretku zauzeli tek 52. odnosno 57. mjesto u HOBBY kategoriji.

U 6. sezoni BLOK-a nastupilo je ukupno 132 penjača i penjačice (39 žena, 26 PRO i 67 HOBBY)
BLOK 6. sezona - UKUPNI POREDAK

GALERIJA SLIKA:

Komentari


penjac avatar
#1 Ivek, prije 7 god
Samp izgovori ;)