Mario Musulin nastupio u Svjetskom kupu za HR reprezentaciju


autor isteficar, u kategoriji "Natjecanja", na dan 19/02/2015
Naslov slike
Naime nakon što je u sezoni 2013/2014. na svom prvom natjecanju na HR-SLO prvenstvu u lednom penjanju osvojio ukupno 5. mjesto, prošle je sezone (2014/2015) Mario osvojio ukupno 2. mjesto iza Slovenca Janeza Svoljšaka te tako, kao najbolje plasirani Hrvat, osvojio titulu Državnog prvaka Hrvatske u 2015. godini . Time je postao i članom Hrvatske Ledno-penjačke reprezentacije te dobio priliku okušati se i u svjetskom kupu.

24.01.2015. Mario je nastupio na Svjetskom kupu u Saas Fee-u (Švicarska) gdje se natjecao u dvije discipline. U disciplini brzinsko osvojio je ukupno 29. mjesto dok je u disciplini težinsko zauzeo 18. mjesto u grupi te time osigurao ukupno 35. mjesto od 60 natjecatelja.

Već 31.1.2015. natjecao se na Svjetskom prvenstvu u Rabenstein-u (Italija) koje se također bodovalo za Svjetski kup, gdje je u disciplini brzinsko osvojio ukupno 27. mjesto dok je u disciplini težinsko u grupi zauzeo 22. mjesto te 43. mjesto ukupno.

Mariu su ovo prva natjecanja na svjetskoj razini, iako mu pripreme za ova natjecanja nisu olakšavale ozlijede ostvario je odlične rezultate. Za njegove izvrsne rezultate prošle godine, dodijeljeno mu je priznanje Najboljeg sportaša grada Lepoglave u 2014. godini. Nadamo se odličnim rezultatima i u idućoj sezoni!


Mario:

Što se rezultata tiče ja sam zadovoljan, a sve ovo odlična je motivacija za nadolazeću sezonu, nadam se sezoni bez ozljeda!
Iako zbog nedostatka financijskih sredstava reprezentacija ne može nastupati na više natjecanja, nadam se da ćemo za slijedeću sezonu uspjeti pronaći sredstva te time osigurati odlaske i na ostala kola svjetskog kupa te ostvariti dobre rezultate.

Ovim putem bi se želio zahvaliti cijeloj ekipi ledno-penjačke reprezentacije na pruženom povjerenju i savjetima kojima su pridonijeli ovim rezultatima te svom klubu SPK Direkt bez čije potpore bi pripreme za ova natjecanja bile uvelike otežane.
Najveće hvala Mariu Selaku i njegovoj firmi BIM Sport iz Varždina na sponzorstvu i potpori koje mi nesebično već godinama pruža te osigurava kvalitetu te napredak mojih rezultata.

Iako je moja penjačka priča počela davno kada su me Goran Pofuk i pokojni Marko Bregović pozvali na penjanje i promijenili smjer mog života, u prve ledne i drytooling smjerove krenuo sam sa Ivanom Vitezom, a kasnije sa Goranom Gregurom (koji je uvijek našao vremena za zihranje i nagovorio me na prvo natjecanje) sve je ovo na kraju dovelo do mojih rezultata, da nije bilo ove ekipe propustio bi nezaboravne avanture,
dečki puno hvala


SLIKE:

Komentari


penjac avatar
#1 Najopasniji, prije 4 god
M.M je najopasniji bad ass tip u Lepoglavi da nije I.V iz grada viteza bil bi i do Varoša ;)
Bravo jaki samo tako dalje